Keller Williams Greece
Καριέρα

Πώληση Ακινήτου: Τα 8 λάθη που Πρέπει να Αποφύγετε

Πώς πρέπει να διαπραγματευτείτε την πώληση ενός ακινήτου. Οι κινήσεις για να βελτιωθεί η αξία, η σημασία της χρονικής περιόδου και η σωστή έρευνα. Οι στρατηγικές για τα παζάρια με τους υποψήφιους αγοραστές.

Η πώληση του ακινήτου σας μπορεί να καταλήξει σε μία εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία, και μπορεί εύκολα να γίνει και πηγή συναισθηματικών εντάσεων. Άγνωστοι θα έρθουν να ανοίξουν το σπίτι σας, να επικρίνουν επιλογές σας, να σας προσφέρουν λιγότερα χρήματα από ό, τι θεωρείτε πως αξίζει...

Όντας “άπειροι”, πιθανότατα να κάνετε πολλά λάθη̇̇. Έχοντας όμως την τεχνογνωσία ενός έμπειρου Συμβούλου Ακίνητης Περιουσίας, μπορείτε να αποφύγετε πολλά από αυτά.

Λάθος No.1: Συναισθηματική Φόρτιση

Από τη στιγμή που αποφασίσετε να πουλήσετε το σπίτι σας, θα ήταν χρήσιμο να αρχίσετε να σκέφτεστε τον εαυτό σας ως επιχειρηματία, και όχι ως ιδιοκτήτη του. Η αντιμετώπιση της “υπόθεσης” ως οικονομική συναλλαγή, θα οδηγήσει στο μετριασμό των αρνητικών επιπτώσεων από τις συναισθηματικές πτυχές της πώλησης. Επιπλέον, προσπαθήστε να θυμηθείτε πώς αισθανθήκατε εσείς ως αγοραστής…, μάλλον εξίσου συναισθηματικά φορτισμένος. Σωστά; Σκεπτόμενος τα παραπάνω, ευελπιστούμε να μπορέσετε να ελέγξετε την συμπεριφορά σας απέναντι σε παρατηρήσεις που δεν θα σας ευχαριστούν.

Λάθος Νο 2: Ελλιπής Έρευνα

Θα πρέπει να κάνετε την έρευνα σας, σχετικά με ακίνητα που έχουν πουληθεί πρόσφατα στην περιοχή σας, καθώς αυτό αποτελεί καθοριστικό παράγοντα της τιμής πώλησης του ακινήτου σας. Επίσης, θα πρέπει να διαμορφώσετε ένα οργανωμένο πλάνο προώθησης, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκθεση του σπιτιού σας σε υποψήφιους αγοραστές.

Λάθος Νο 3: Μη Ρεαλιστική Εκτίμηση

Η τιμή είναι αυτή που είτε προσελκύει, είτε απομακρύνει αγοραστές. Πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή τιμή, μάλλον θα προκαλέσουν έκπληξη, προβληματισμό και δυσφορία στους υποψηφίους για το δικό σας ακίνητο. Κινηθείτε στο μέσο όρο, και αφήστε τα υπόλοιπα για τη διαπραγμάτευση.

Λάθος No 4: Αρνητισμός σε “Παζάρια”

Κάθε έξυπνος αγοραστής θα διαπραγματευτεί την τιμή. Αυτός είναι ο κανόνας! Σε μία διαπραγμάτευση μπορεί να ακούσετε πράγματα που θα σας εξοργίσουν, όπως μία προσφορά 50% χαμηλότερη από την ζητούμενη τιμή. Αυτό είναι το παιχνίδι! Άλλωστε μη ξεχνάτε πως ο αγοραστής πρέπει να αισθανθεί ότι αγοράζει σε μια καλή τιμή. Για τον παραπάνω λόγο, η διαπραγμάτευση είναι απαραίτητη.

Λάθος No 5: Πώληση σε Περιόδους Χαμηλής Ζήτησης

Η εύρεση της κατάλληλης χρονικής στιγμής για τη διάθεση του ακινήτου σας στην αγορά, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη. Χριστούγεννα, Πάσχα, διακοπές είναι οι πιο ακατάλληλες περίοδοι για να πουλήσετε το σπίτι σας… Λάθος No 6: Προβλήματα Οποιοδήποτε πρόβλημα που πιθανόν παρουσιάζει το ακίνητο σας, δεν είναι δυνατόν να κρυφτεί από το μάτι ενός εμπειρογνώμονα. Γι’ αυτό το λόγο, είτε θα πρέπει να επιληφθείτε επί του θέματος, είτε να προσαρμόσετε ανάλογα την τιμή πώλησης του ακινήτου σας.

Λάθος No 7: Απροετοίμαστο Σπίτι

Βρώμικοι τοίχοι, σπασμένα πόμολα, σπασμένα είδη υγιεινής, ρωγμές... είναι ο καλύτερος τρόπος για να απομακρύνετε κάθε υποψήφιο αγοραστή. Γι’ αυτό λοιπόν, προετοιμάστε το σπίτι για υπόδειξη σε αγοραστές!

Λάθος No. 8: ΔΕΝ Θέλετε Επισκέπτες.

Αν κάποιος θέλει να αγοράσει το ακίνητο σας, θα πρέπει να το επισκεφθεί. Από την πλευρά σας, θα πρέπει να είστε ευγενικοί μαζί του, ακόμα και αν τον/την αντιπαθήσατε από την πρώτη τηλεφωνική σας επικοινωνία. Επιπλέον, θα πρέπει να καθαρίσετε το σπίτι πριν από την κάθε υπόδειξη. Ο αγοραστής δεν γνωρίζει και δεν νοιάζεται αν το ακίνητο σας ήταν καθαρό την περασμένη εβδομάδα..., αλλά τον νοιάζει η κατάσταση του τη στιγμή που το βλέπει.

×

Newsletter


Η KW North ακολουθεί και εναρμονίζεται με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Ε.Ε. 2016/679 (General Data Protection Regulation - GDPR), και με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να διασφαλίσει τα δεδομένα που αφορούν στο πρόσωπό σας και τα οποία έχετε καταχωρήσει στον παρόν ιστότοπο (kwnorth.gr). Σε συμμόρφωση προς τις διατάξεις του Κανονισμού Ε.Ε. 2016/679, σας ενημερώνουμε ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που συλλέγονται, υποβάλλονται σε επεξεργασία και τηρούνται στο αρχείο της Ν. ΚΥΡΟΥΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ για τη διευκόλυνση της επικοινωνίας της KW North μαζί σας ή/και την εκπλήρωση της μεταξύ μας συνεργασίας, και για κανέναν άλλο σκοπό, ενώ δεν θα διαμοιράζονται σε τρίτους.

Διάβασα & Αποδέχομαι τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Απορρήτου του παρόντος ιστοτόπου, και θέλω να λαμβάνω ενημερωτικά e-mail από την KW North